Утре комисарят по климат и енергетика Мигел Ариас Канете ще участва в

...
Утре комисарят по климат и енергетика Мигел Ариас Канете ще участва в
Коментари Харесай

Енергийни министри и еврокомисар обсъждат газовите връзки в нашия регион


Утре комисарят по климат и енергетика Мигел Ариас Канете ще взе участие в петата среща на групата на високо ниво за междусистемно свързване в Централна и Югоизточна Европа CESEC, която ще се организира в резиденция " Бояна " в София. Домакин на събитието е министърът на енергетиката Теменужка Петкова и в него ще се включат вицепремиерът Томислав Дончев, енергийни министри от района и други.

Участниците в събитието ще дискутират настоящото положение и постигнатия прогрес по предпочитаните газови планове в района, районното съдействие в региона на електрическата енергия, ВЕИ и енергийната успеваемост и други. В рамките на форума ще бъдат подписани редица документи: решения на националните регулатори за освобождение на уредника на плана IGB от разпоредбите за достъп, съглашение за съдействие с Трансадриатическия газопровод, меморандум за съгласие сред Българския енергиен холдинг и Европейската капиталова банка във  връзка с построяването на IGB и други.

Припомняме, че самодейността за газова междусистемна съгласуваност в Централна и Югоизточна Европа започва през февруари 2015 година в София. Целта на групата на високо ниво е задълбочаване на районното съдействие в газовия бранш, гарантирайки сигурност и резистентност на доставките и конкурентоспособност на енергийната политика на Европейски Съюз. На срещата в Букурещ през предходната година самодейността бе допълнена със взаимен метод към електроенергийния пазар, енергийната успеваемост и развиването на възобновима сила.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР